Vakantie in de regio Lazio is voor jong & oud

Vakantie in de regio Lazio is voor jong & oud

Lazio is een relatief rustige regio in het midden van Italië. De regio is verdeeld in vijf verschillende provincies: Molise, Campania, Abruzzo, Umbrië en Toscane. Rome is de hoofdstad van deze regio. Qua grootte is Lazio de negende regio van het land. Het gebied is belangrijk voor onder andere kunst, cultuur, religie en geschiedenis. Het aanbod van vakantiehuizen in de regio Lazio is groeiende en het leuke is dat bij veel van deze accommodaties het accent op de gezinsvakantie is komen te liggen.

Klimaat

De beste reistijd voor Lazio is april tot en met juni, september en oktober. In juli en augustus is het over het algemeen erg warm in deze regio. Als je echt de hotspots wilt bezoeken, kun je beter niet in deze maanden gaan. Het kan dan relatief bedrukkend of benauwd zijn. In de maand augustus hebben veel Italianen vakantie en dan kan het ook erg druk zijn in deze regio. Veel Italianen vieren namelijk hier hun vakantie.

Bezienswaardigheden in Lazio

Er zijn meerdere leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken in Lazio. De belangrijkste bezienswaardigheden in deze regio zijn Bio Parco di Roma, Aquafelix en de stad Rome.

Bio Parco di Roma

Bio Parco di Roma is een gezellige dierentuin waar meer dan 1.000 dieren leven. De dierentuin is een aanrader als je de regio bezoekt. De dierentuin heeft namelijk enkele bedreigde diersoorten waar goed voor gezorgd wordt. Men staat erom bekend dat zij zich altijd goed hebben ingezet voor deze dieren. Eén van de trekpleisters van de dierentuin is de ruimte voor de chimpansees. Deze ruimte is maar liefst 4.000 m² groot. De dieren kunnen van alles doen: klimmen, spelen bij de waterval en meer. Als bezoeker kun je één van de observatieruimtes bezoeken.

Aquafelix

Aquafelix is een prachtig waterpretpark die je absoluut moet bezoeken als het zonnetje schijnt. Het is voor alle leeftijden toegankelijk. Er zijn grote glijbanen voor volwassenen, maar ook kleinere glijbanen voor kinderen. Sommige glijbanen ga je af met een opblaasband. Onderweg hoor je bij enkele glijbanen allerlei geluidseffecten. Ook lichteffecten zijn bij veel glijbanen aanwezig.

Rome

Rome is niet alleen de hoofdstad van Italië, maar ook van de regio Lazio. In Rome kun je ontzettend veel leuke bezienswaardigheden bekijken. Zo kun je een bezoekje brengen aan onder andere de Trevifontein, het Pantheon en het Colosseum. De Trevifontein is een wonderschone fontein die een hoogte bereikt van 26 meter. De prachtige fontein is 22 meter breed. Het is zeker een aanrader tijdens je vakantie in deze regio. Het Pantheon is één van de best bewaarde antieke monumenten van Rome. Het Colosseum is wellicht wel de bekendste bezienswaardigheid van de Italiaanse hoofdstad. Deze Amfitheater werd gebouwd voor de spelen. Jaarlijks trekt deze bezienswaardigheid miljoenen bezoekers en het is dan ook zeker een aanrader. Zorg ervoor dat je tickets van te voren online aanschaft om lange wachtrijen te voorkomen.

Vervoer

Lazio is een grote regio. Je kunt de regio daarom het beste met de auto bezoeken. Als alternatief kun je ook naar de regio vliegen, om vervolgens verder te reizen met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is goed geregeld. Je kunt vanuit Rome de meeste steden en plekken allemaal gemakkelijk bereiken.

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *