Tip voor kids:Spelletjes spelen op het schoolplein

Tijdens de pauze mogen de kinderen weer lekker naar buiten om al hun energie eruit te gooien. Daarnaast is het schoonplein ook een goede locatie om je gymles uit te voeren, vooral wanneer het lekker weer is buiten. Misschien heeft het plein wel een grasveldje waar je leuke spelletjes met de leerlingen kunt doen of bevinden zich toestellen die je kunt betrekken bij de gymles. Er zijn een heleboel verschillende spelletjes die je op het schoolplein kunt spelen met de leerlingen.  

Warming up en cooling-down 

Voordat je begint met de gymles is het belangrijk om de spieren warm te maken. Hiervoor bestaat de warming-up. Tijdens de warming-up doe je verschillende oefeningen om alle spieren goed los te maken. Denk hierbij aan een stukje rennen en je armen flink losgooien. Het is belangrijk om de spieren goed op te warmen, zodat de kans op blessures tijdens het sporten wordt verminderd. Na het sporten kan je de les op dezelfde manier afsluiten met een cooling-down, zodat de spieren weer kunnen herstellen na het sporten. Het schoolplein is een goede locatie om deze oefeningen uit te voeren voor de gymles.  

Spelletjes met een springtouw

Op ieder schoolplein is wel een springtouw te vinden. Veel kinderen gebruiken dit om mee touwtje te springen in de pauze. Het is daarom ook een slim idee om hier gebruik van te maken tijdens de gymlessen. Je kan samen met de leerlingen gaan touwtje springen en hier allerlei varianties op bedenken. Je kan het moeilijker maken door de leerlingen uit te dagen om de grond te raken of om zich tijdens het springen om te draaien. Vooral voor kinderen die al goed kunnen touwtjespringen is het leuk om extra uitdagingen te bedenken.  

Balspelletjes

Op een schoolplein heb je alle ruimte om verschillende spelletjes uit te voeren. Daarom kan je er ook voor kiezen om een bal te gebruiken tijdens je gymlessen. Bedenk spelletjes waarbij je leerlingen de bal moeten overgooien of verschillende opdrachten moeten uitvoeren waarbij de bal de grond niet mag raken. Zo leren de leerlingen communicatieve vaardigen en goed samen te werken. Met de bal kan je een heleboel verschillende spelletjes bedenken. Natuurlijk kan je er ook gewoon een simpel spelletje voetbal mee spelen.  

Hinkelspelletjes

Met stoepkrijt kan je de meest uitgebreide hinkelbanen maken. Sommige pleinen hebben zelfs een hinkelbaan en dit kan je dus ook gebruiken tijdens je gymlessen. Op een hinkelbaan moeten de leerlingen behendig een bepaalde weg afleggen. De leerlingen moeten bijvoorbeeld een parcours afleggen op het schoolplein en tijdens de tocht moeten ze over de hinkelbaan. Je kan het parcours zo uitgebreid maken als je zelf wilt door er verschillende attributen bij te betrekken.

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *