Sporten!

Sporten is natuurlijk erg belangrijk, juist voor die energieke, jonge kinderen.

Buiten het feit dat beweging erg belangrijk is, zijn er meer redenen waarom ik aanraad om je kind vroeg op een (team)sport te zetten.

Sociale vaardigheden.. Op het moment dat je kind een teamsport zoals voetbal beoefent, komt je kind in contact met veel andere kinderen. In ieder geval het eigen team die die regelmatig ziet. Dit zal zeker een bijdrage leveren aan de sociale vaardigheden. Ze komen in contact en worden als het ware gedwongen om van zich te laten horen op het veld. Hoe eerder een kind al dit soort dingen oppikt, hoe beter het zal blijven hangen.

Kinderen zullen ook gelijk leren met winst en verlies om te gaan. Je kan natuurlijk niet altijd winnen. Het is goed om hier al vanaf jonge leeftijd mee te maken te krijgen. Ze kunnen vaak beter tegen hun verlies en zijn wat sneller gewend aan teleurstellingen, want je kan natuurlijk niet altijd winnen. Sportief blijven is ook zo iets, als je aan het verliezen bent moet je natuurlijk altijd sportief blijven, ook dit leren kinderen tijdens sporten veel.
Als de kinderen winnen, moeten ze natuurlijk leren niet gelijk de andere kinderen uit te lachen of vernederen. Ze moeten leren met respect met elkaar om te gaan.

Dus genoeg reden om je kind lekker vroeg op een leuke sport te zetten!

child-1754246_1920

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *