Spelletjes voor onderweg naar de vakantiebestemming

Een roadtrip maken naar een vakantiebestemming kan een spannend avontuur zijn, maar de tijd doorbrengen tijdens het reizen kan een uitdaging zijn. Daarom is het essentieel om leuke spelletjes achter de hand te hebben om iedereen bezig te houden en de reis leuker te maken. Zeker wanneer je met kinderen op vakantie gaat, die niet kunnen wachten tot ze bij het vakantiehuisje aankomen.

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…

Een geweldig spel om te spelen is “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…”, waarbij één persoon een ding kiest dat ze in of buiten de auto zien, en de andere spelers moeten raden wat het is door ja of nee vragen te stellen. Deze game helpt de tijd te doden en stimuleert tegelijkertijd creativiteit en observatievaardigheden.

20 vragen

Een ander klassiek spel is “20 vragen”, waarbij de ene speler aan een persoon, plaats of ding denkt en de andere spelers ja of nee vragen stellen om te raden wat het is. Ze mogen maximaal 20 vragen stellen, zoals de titel al verraad. Dit spel is uitstekend geschikt om nieuwsgierigheid aan te wakkeren en de hersenen te stimuleren.

Scrabble

Voor degenen die van woordspelletjes houden, is “Scrabble” een fantastische keuze. Je kunt een draagbare versie van het spel meenemen, of je kunt iedereen om de beurt woorden laten bedenken en hardop spellen. Dit spel helpt om woordenschat op te bouwen en houdt je geest scherp.

Kentekenplaatbingo en het Alfabetspel

Voor jongere kinderen kunt u ook klassieke autospellen spelen, zoals Kentekenplaatbingo of Het Alfabetspel. Bij “Kentekenplaatbingo” heeft elke persoon een bingokaart met verschillende provincienamen erop, en ze moeten elke kaart markeren als ze die op passerende auto’s zien. Erg leuk om te doen wanneer jullie een vakantiehuis in Duitsland hebben geboekt!

“Het Alfabetspel” omvat het vinden van objecten buiten de auto of op verkeersborden die beginnen met elke letter van het alfabet, in volgorde.

Digitale spelletjes

Ten slotte kunt u ook modernere games meenemen, zoals draagbare elektronische apparaten, tablets of mobiele telefoons. Zorg ervoor dat je games of apps downloadt waarvoor geen internetverbinding nodig is, aangezien je onderweg misschien internettoegang hebt.

Houd bij het kiezen van games om te spelen tijdens een autorit rekening met de interesses en leeftijden van alle betrokkenen. Zorg ervoor dat je games kiest die boeiend en gemakkelijk te begrijpen zijn en niet veel materiaal of voorbereidingstijd vergen. Door een verscheidenheid aan spellen achter de hand te hebben, kun je ervoor zorgen dat je roadtrip naar je vakantiebestemming vol plezier is. Dan is de tijd zo voorbij!

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *