Kinderen verwennen

Het blijft iets lastigs, je kinderen op de juiste manier opvoeden. Het liefst wil je je kinderen natuurlijk alles geven wat ze maar willen, maar als je dit doet zullen ze erg verwend opgroeien en geen besef van geld of waarde krijgen. Daarom moet je natuurlijk een goed evenwicht vinden. Als je kind een vriendje of vriendinnetje ouders heeft die ze alles geeft, dan word je kind weer jaloers. Dus de vraag is, hoe ga je hier mee om.

Persoonlijk had ik hier in begin ook veel moeite mee. Ik wil ze het liefst alles geven waar ze om vragen, want dat wil je natuurlijk als je veel van iemand houd. Maar we moeten realistisch blijven. Ten eerste word dit een hele dure grap. Ten tweede is zoals eerder aangegeven het ook niet slim om je kinderen alles te geven. Als een kind 20 verschillende soorten speelgoed heeft, gaat je kind ook een stuk minder voorzichtig met de spullen om. Want ja, me speelgoedauto kapot? Heb toch nog 19 andere..

Als je kinderen wat ouder zijn, en ze krijgen nog steeds alles, zullen ze de waarde van geld ook niet goed leren kennen. Op het moment dat je ze zelf hun spullen (kleren, games, make-up, etc.) laat betalen, zullen ze ervoor moeten werken en sparen. Dan pas realiseer je je wat die ene jas waard is, of hoelang je moet werken om naar de film te gaan.

kid-1568829_1920

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *