Hoe laat je een lange afstandsrelatie werken?

Een lange afstandsrelatie is niet ideaal, omdat je de ander minder ziet en daardoor je partner heel erg kan gaan missen. Het is logisch dat je natuurlijk zoveel mogelijk bij de ander kan zijn. Vaak vinden mensen het ook de moeite niet waard, omdat ze wellicht toch wel weten dat het uiteindelijk niet gaat werken. Als je echt van iemand houd dan ben je in principe altijd bereid om voor een relatie te vechten. In sommige tijden of momenten moet je ook wat meer vechten en werken voor een relatie op een lange afstand. In deze blog worden er een paar tips gegeven over hoe je een lange afstandsrelatie kan laten werken. 

Maak duidelijke afspraken

In een relatie is het altijd belangrijk en goed om duidelijke afspraken te maken. Zo weet je precies hoe en wat en komen jullie niet voor verrassingen te staan. In een lange afstandsrelatie is het ook enorm belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt. Een lange afstandsrelatie kan erg moeilijk zijn en daarom moet je zulke afspraken maken. Bespreek bijvoorbeeld wanneer jullie afspreken of wanneer jullie tijd vrij maken in jullie dag of week wanneer jullie eventjes gaan bellen. Soms heb je ook te maken met tijdsverschil. Als dit het geval is dan moet je hier ook duidelijke afspraken voor maken. Het kan ook zijn dat jullie beiden maar een paar uurtjes of misschien een bepaald uurtje in de dag tijd hebben om elkaar bijvoorbeeld online te zien. Bespreek dan ook goed welk uur dat is en op welke dag of dagen jullie elkaar bellen. Wanneer het echt niet lukt heb je te maken met uitdagingen en mogelijkheden bij scheiden in het buitenland.

Blijf communiceren

Blijf altijd goed communiceren. Dit geldt niet alleen voor een lange afstandsrelatie maar dit geldt in principe voor alle relaties. Als je het even zwaar hebt met het missen van je partner, in een lange afstandsrelatie, dan zou het geen probleem moeten zijn om dit met je partner te delen. Het toont ook weer interesse naar je partner en hoogstwaarschijnlijk ervaart je partner precies hetzelfde. Als jullie elkaar voor een lange tijd niet zien dan is het ook fijn om elkaar toch nog te spreken. Bel elkaar vooral of probeer video te bellen, zodat jullie elkaar toch nog in een vorm spreken en zien. 

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *