Het geheim van een geslaagd kinderfeestje? Lees snel verder | allesvoorkids

Het geheim van een geslaagd kinderfeestje

De magie van een kinderfeestje! Er is iets speciaals aan het plannen van een feestje voor kinderen. Misschien is het het gelach van hun gezichtjes bij het zien van de versieringen of het proeven van het eerste hapje van hun favoriete taart. Wat de reden ook is, het valt niet te ontkennen dat kinderfeestjes erg leuk zijn om te organiseren. Er zijn een paar eenvoudige tips die ervoor kunnen zorgen dat je feestje een hit wordt bij zowel kinderen als ouders. Als je deze richtlijnen volgt, weet je zeker dat het volgende verjaardagsfeestje van je kind er een wordt om nooit te vergeten!

Houd het kort en krachtig

Van versieren tot catering, er is veel te doen om de dag bijzonder te laten verlopen. Een manier om het planningsproces simpel te houden is door het feest kort en krachtig te houden. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vermaken van een groep vermoeide en chagrijnige kinderen. In plaats daarvan kun je je richten op het creëren van een paar speciale momenten die de kinderen zich nog jaren zullen herinneren. Met een beetje creativiteit kun je een feest geven waar iedereen van zal genieten, zonder jezelf daarbij uit te putten. En vergeet je de kinderversiering niet? Twee uur is meestal ongeveer de juiste hoeveelheid tijd voor een kinderfeestje. Langer dan dat en je loopt het risico dat de kinderen onrustig worden en de ouders ongeduldig. Dat zou zonde zijn!

Bespaar niet op de activiteiten

Kinderfeestjes zijn altijd leuker als er genoeg activiteiten zijn om iedereen te vermaken.  Een goede mix van activiteiten houdt de kinderen bezig en zorgt ervoor dat ze een geweldige tijd hebben. Enkele ideeën zijn gezelschapsspelletjes, knutselen en zelfs een piñata. Of, huur één van de vele kindershows in. Denk bijvoorbeeld aan clowns, piraten, poppenkast of aan kindershows bekend van tv. Door veel activiteiten op een feest te houden, kun je er zeker van zijn dat iedereen zich zal vermaken. En wat is er belangrijker dan dat?

Zorg voor voldoende eten en drinken

Kinderen (en volwassenen) kunnen chagrijnig worden als ze honger hebben, dus zorg voor voldoende hapjes en drankjes. En als je écht indruk wilt maken op de ouders, probeer dan ook wat gezonde opties mee te nemen! Zoete traktaties zijn altijd een hit bij kinderen, dus probeer zelfgemaakte cupcakes of koekjes te maken. En geen feest is compleet zonder popcorn – zowel kinderen als volwassenen vinden het heerlijk om deze klassieke snack te eten. Welke snacks je ook kiest, zorg dat je genoeg bij de hand hebt om iedereen tijdens het feest tevreden te houden. En vergeet niet: maak plezier! De beste feestjes zijn die waar de volwassenen net zo gelukkig zijn als de kinderen. Dus ontspan & geniet! 

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *