Goedkoop op vakantie met kinderen

De kinderen zijn al aan het aftellen, het is bijna zomervakantie. Willen jullie op vakantie tijdens de schoolvakantie, maar zijn jullie nog op zoek naar de perfecte vakantiebestemming met kinderen? Lees dan snel verder voor een paar tips!

Vakantie bestemming kiezen

In de schoolvakantie goedkoop op vakantie met het gezin? Het is zeker mogelijk! Maak eerst een overzicht van wat jullie belangrijk vinden voor de vakantie. Camping of hotel? In de buurt van het strand, of liever met een groot zwembad op het park? Als dit duidelijk is, kun je gericht op zoek naar de beste aanbieding voor jullie vakantie.

Kijk ook goed naar de faciliteiten en activiteiten speciaal voor kinderen. Is er bijvoorbeeld een grote speeltuin, of hebben ze een super actief animatieteam? Of is er in de omgeving een groot waterpark? Dat wordt dolle pret op vakantie! Veel reisaanbieders vermelden dit al op hun website, maar je kunt ook via Google Maps de omgeving bekijken.

Extra leuk: in de schoolvakantie zijn in de kindvriendelijke vakantieparken en hotels vaak veel leeftijdsgenootjes te vinden. En als de kinderen genieten, dan genieten jullie als ouders ook!

Tips voor tijdens de vakantie

De perfecte vakantiebestemming gevonden? Top! Met de volgende tips kunnen jullie met het hele gezin genieten van een heerlijke vakantie!

  1. Geef je kind een eigen koffertje of tas

In deze koffer of tas kun je leuke spulletjes stoppen om je kind bezig te houden, onderweg en op vakantie. Denk bijvoorbeeld aan een tekenblok, potloden, knuffel en een spelletje. En zo’n eigen koffer of tas…dat is ook wel heel stoer!

  1. Een ontspannen dagje strand: herkenningspunten

Kijk bij aankomst op het strand samen met je kinderen goed rond. Zijn er makkelijke herkenningspunten? Hebben de mensen naast jullie bijvoorbeeld een opvallende kleur parasol, of zitten jullie vlakbij de strandtent? Als je kinderen oud genoeg zijn om alleen de zee in te gaan, zorg dan dat ze bijvoorbeeld een opvallend luchtbed hebben. Leuk om mee te spelen, en zo kun jij ze vanaf het strand makkelijk in de gaten houden.

  1. SOS-band

Een SOS-band is onder andere verkrijgbaar in de webshop van de ANWB. Op deze bandjes schrijf je de naam van je kind en jouw telefoonnummer. Mocht je kind onverwachts op eigen avontuur zijn gegaan, dan kunnen mensen makkelijk helpen en zorgen dat je kind bij jou terugkomt. En de bandjes zien er ook nog eens leuk uit 😉

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *