De goede oude basisschooltijd..

Wie zou er nou af en toe niet weer even 10 willen zijn. Geen stres, belasting, werk en ga zo maar door.. Het leven van een kind is geweldig, al realiseer je dit zelf meestal te laat. Op een leeftijd van 4 jaar ga je al naar de basisschool, voor veel kinderen in het begin best eng. Je bent opeens op een nieuwe plek, nieuwe mensen en je ouders zijn er opeens niet. Dit went gelukkig wel vrij snel voor de meeste kinderen.

De tijden op de basisschool waren ook erg fijn als je het vergelijkt met tegenwoordig. In plaats van acht uur in de ochtend tot vijf uur in de middag heerlijk van negen tot drie uur in de middag.. Dan op woensdag hadden wij een korte dag dus waren we al om half 1 vrij. Dit zijn natuurlijk tijden waar je tegenwoordig wel van kan dromen.

Het is ook mooi om te zien en bedenken hoe kinderen zich kunnen vermaken, iets waar veel volwassenen nog wat van kunnen leren. Misschien had je een bal of klimrek in de pauze, maar het grootste deel van de tijd vermaakte je je toch wel zonder. Spelletjes als tikkertje en verstoppertje, kon ik uren spelen! Tegenwoordig verveel ik me al snel in de pauzes.

Schoolreisjes waren al helemaal geweldig, wat anders dan normaal, we kende het nog niet dus allemaal super spannend. Als we dan terug kwamen met de bus ging iedereen onder zijn of haar stoel liggen.

Het is natuurlijk geen optie, maar zou graag weer even in die tijd willen zitten 😉

rush-1822565_1920

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *