5 onmisbare producten voor de babykamer

Naarmate je zwangerschap vordert ben je waarschijnlijk steeds meer bezig met het verzamelen van spullen die je nodig zal hebben zodra de baby er is. Het inrichten van de babykamer staat daarbij voor veel toekomstige ouders hoog op het prioriteitenlijstje. Maar waar moet je beginnen? Met deze vijf producten ben je in ieder geval al goed op weg.

 

Commode

 

Je bent in de eerste maanden na de geboorte waarschijnlijk vooral veel bezig met de baby aankleden, verschonen of omkleden. Een commode, of een kast van vergelijkbare hoogte, is daarvoor ideaal. Bovenop de commode leg je een aankleedkussen waar de baby fijn op kan liggen. Door de juiste hoogte van de commode hoeven papa of mama ook niet in een vervelende hoek te staan. Zorg dat je doekjes, luiers en wellicht wat schone kleding bij de hand hebt zodat je niet weg hoeft te lopen van de commode.

Stoel

Of je nu borstvoeding of kunstvoeding zal geven, je baby zal dag en nacht willen eten. Het is, vooral ’s nachts, erg prettig als je je kindje daarvoor niet hoeft te verplaatsen naar een andere ruimte. Met een comfortabele stoel in de babykamer maak je het jezelf extra makkelijk.

Luieremmers

Vieze luiers horen er helaas bij. Als je ze in een normale prullenbak weggooit, blijven de geuren helaas lang hangen. Er bestaan gelukkig veel verschillende luieremmers die dit probleem oplossen. Plaats er eentje in de buurt van je commode zodat je niet weg hoeft te lopen tijdens het verschonen.

Babyfoon

Genieten van een avond op de bank kan je waarschijnlijk pas écht als je weet dat je kindje rustig ligt te slapen. Babyfoons zijn er in veel verschillende soorten, bijvoorbeeld met een camera. Zo kan je zien of je baby nog goed in bed ligt zonder naar de kamer te hoeven lopen.

Lamp

Verschonen en voeden gaat ook ’s nachts gewoon door. Wordt je kindje wakker, dan wil je dat waarschijnlijk niet in het donker op de tast moeten doen. Een zacht nachtlampje kan hierin prettig zijn. Zo wordt je kindje niet direct wakker van teveel licht, maar zie je als ouder precies genoeg om zonder prikkels te voeden of verschonen.

 

Post Author: Petra Smulders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *